23 Aug
  • By johan
  • 597 Views
  • 0 Comments

Kilimanjohnro zet de puntjes op de “i”

Datum: 01-08-2022

Na een zeer lange periode van onwetendheid, kunnen we met enige trots melden dat onze expeditie nog steeds op de geplande datum van start zal gaan. 

De vluchten zijn afgelopen week geboekt, in September 2022 vertrekken wij met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kilimanjaro airport. We hebben lang gezocht om de meest comfortabele heen en terugvlucht te vinden.

Het was ons vooral te doen om een terugvlucht met niet meer dan 1 tussenstop (en het liefst niet in Ethiopië, Addis ababa) te zoeken om niet uren door te moeten brengen in een luchthaven zonder de (Europese) faciliteiten zoals we ze gewoon zijn. Onze terug vlucht voorziet nu een landinterne tussenstop in Dar es Salaam, waarna wij rechtstreeks terug naar Schiphol zullen vliegen. 

Nu dat we eindelijk de vluchten op orde hebben, konden we onze expeditie-/ touroperator Justin van “Evarest Adventuers” (niet te verwisselen met Everest) contacteren om de transfer van de airport af te stemmen. Tevens het afstemmen van wanneer we de briefing en de start van de tocht laten plaatsvinden. Zoals altijd was Justin zeer coöperatief en zeer vriendelijk.

Eind september zal het dus eindelijk gaan gebeuren!!

Natuurlijk geeft ons dit een bepaalde druk omtrent de volgende zaken:

  • Fysieke- gesteldheid: vergeleken met de voorbereidingen van 2020 zijn we gevoelsmatig minder goed voorbereid. Dat wil niet zeggen dat we niet in orde zijn voor de tocht, maar de trainingsuren die we toen deden lagen hoger dan nu. Maar, het is nog niet september en we hebben dus nog wat tijd om progressie te boeken. Met Johan als performance coach aan onze zijde krijgen we maximale en professionele begeleiding. Ik fiets veel waardoor ik mijn duurvermogen kan verbeteren. Onze bovenbeenspieren zullen we op de trappen van Landgraaf of in Waterschei Genk “mijnterhil” trainen. Verder is het onze taak om wekelijks een stevige wandeling in te plannen (of een keer de Eifel en/of Ardennen in te duiken).  
  • Kleding: de volgende spullen moeten nog gekocht of geleend worden. Daarbij is de Decathlon een grote meevaller, want je kunt er ook spullen huren. Daardoor kunnen we de matras, de slaapzak en een kussen lenen i.p.v. kopen. Dit zijn namelijk prijzige artikelen die we wellicht maar eenmaal gebruiken en nadien op de zolder zouden belanden. Ook nog op ons lijstje staan: dons winterjas, een warme lange broek, wanten, duffelbag, thermische ondergoed, bivakmuts, hoofdlampje, etc.. Ook omtrent gezonde- en energierijke tussendoortjes zoals noten, gedroogd fruit, repen, poeders voor de bidon en/of camelbak moeten we ons lijstje nog op punt stellen. Er wordt weliswaar gekookt door het team van Evarest maar tijdens de dagtrips is het goed om alle mineralen en vitamines op peil te houden. We kennen dit van onze tochten in Oostenrijk en weten dat dit essentieel is. 

Bij de rubriek: “kleding” mag zeker onze sponsor CHISSENEFREGA niet ontbreken. 

Antonio en Inge hebben ons van minuut 1 ondersteund, zeg maar verwend. De eerste ontmoeting zal ik nooit vergeten! We spraken af bij Osteria Cellini in Leut, het klikte direct tussen ons zessen. Na een supergezellige avond werd het sponsorconcept door Inge en Antonio aangeboden. De overeenkomst geldt nog steeds, d.w.z. dat iedere aankoop via de website van Chissenfrega en onder vermelding van de couponcode: Kilimanjohnro 20% van het aanbestede artikel door Chissenfrega aan ons gedoneerd wordt. Waarvoor wij Inge en Antonio eeuwig dankbaar zullen zijn.

  • Het is nog niet helemaal duidelijk hoe wij onze expeditie in kaart zullen gaan brengen/documenteren om achteraf een Kilimanjaro infoavond te organiseren. Een liveblog lijkt ons niet mogelijk. We kiezen waarschijnlijk voor een documentatie via een GroPro camera, onze GSM’s en als het mag eventueel met een mini drone, eveneens het ouderwetse dagboek zal ons helpen alle belevenissen schriftelijk vast te leggen, zodat we tijdens een boeiende avond ons verhaal met jullie kunnen delen.

Hierover zullen we tijdig een datum en locatie publiceren.

Tijdens die avond is het de bedoeling om de cheque aan een afgevaardigde van de VPL Vlaamse Parkinson Liga te overhandigen.

Verder willen wij iedereen die ons trouw volgt en steunt, bedanken voor hun of haar aanmoedigingen. 

Van zodra er nieuws is omtrent een event laten wij jullie langs de gebruikelijk sociale mediakanalen iets weten. 

Veel leesplezier

POST TAGS:
    Not Tags
About The johan

Promote and Monitor Human RightsLeave a Commnet