31 May
  • By johan
  • 333 Views
  • 0 Comments

25-05-2022

Nieuwe Blog Kilimanjohnro, geschreven vanuit het ziekenhuis ZOL te Genk.

Vrijdag 20-05, werd ik door mijn vrouwtje Carine naar de spoedeisende hulp in Genk gebracht. De klachten (hoesten, koorts, moeilijk ademhalen) die ik vanaf donderdagmiddag al vertoonde, werden alsmaar erger. Eenmaal op spoed in Genk aangekomen, werd ik direct ingecheckt, bijkomend opmerkelijk nieuws was het feit, dat nu wel een vaste begeleider mee naar binnen mocht. Een hele verademing dat Carine mee mocht gaan want ik was niet in staat om nog veel dingen zelfstandig te regelen. 

Nadat de volgende radiografische onderzoeken werden afgrond; longen, een CT Scan van mijn borstkast, echo van mijn buik werd er nog een bloedafname gedaan en een arteriële bloedgasanalyse. Niet aangenaam, het is een venijnige prik rechtsreeks in je slagader (pols).

Na ca. 2.5 tot 3 uur wachten totdat alle resultaten binnen waren, luidde het verdict: influenza A (griepvirus), beginnend longontsteking en verhoogde CRP waarden in mijn bloed.

Daar ging ons gepland weekendje naar Stuttgart. We zouden samen met collega’s uit Maastricht, Offenbach an der Oueich en uit Stuttgart zelf, gezamenlijk de zaterdag doorbrengen en s ’avonds lekker gaan eten om da na het ontbijt van zondag de lange rit terug naar huis om gezellig de verjaardag van onze goede vriend Willy te vieren. Ook dat heb ik jammer maar helaas moeten missen!!

Maar deze blog wil ik niet besteden aan mijn plotselinge opname, maar aan het volgende.

Een onvermijdbare en moeilijke beslissing.

Als je agenda er zoals de onderstaande foto begint uit te zien, dan is het lastig om een  14 dagen durende expeditie in te plannen zonder dat ergens anders conflicten ontstaan. Dat wil per slot van rekening niemand.

Fase A, thema 2, les 1: volle agenda | Getting things done, Reflective  learning, Organization

Ik schrijf nu in eigen woorden, hoe Johan en Esther tot de besluitvorming zijn gekomen, om de expeditie uit hun agenda te schrappen. Dit klinkt redelijk emotieloos, ik kan jullie verzekeren, dat dit zeker niet het geval is. Ook Johan en Esther hadden zich als doel gesteld in Sept./Okt. 2023 gezamenlijk naar Tanzania af te reizen om de Lemosho route te bedwingen om uiteindelijk als “Kilimanjohnro-team” op de top van de Kilimanjaro te staan. 

Helaas heeft de Coronapandemie flink wat roet in onze oorspronkelijk plannen gegooid. Tevens stonden in deze periode de persoonlijk-/ en werk- gerelateerde ontwikkelingen-/ veranderingen van iedereen niet stil. 

Om een lang verhaal kort te maken, met heel veel spijt zullen Johan en Esther achterblijven d.w.z. dat Carine en ik de tocht onder ons tweetjes zullen voltooien. Het zal een groot gemis zijn tijdens de tocht, maar we kunnen geen ijzer met handen breken, het is van accepteren. Johan en Esther hebben een moeilijke beslissing genomen. Deze beslissing is zeker niet over 1 nacht ijs gegaan. Alle mogelijke scenario’s hebben ze overlopen, helaas zonder succes. Natuurlijk blijven wij vieren verder de “Kilimanjohnro” vertegenwoordigen. 

De bedoeling is dat we nog 1 event plannen (de trappen in Landgraaf). 

Finaal zullen we een “Kilimanjohnro Benefietavond” organiseren, waarin we een compilatie van alle Gopro filmpjes en foto’s die wij tijdens de tocht zullen documenteren en becommentariëren, tonen. 

Dat alles zullen we doen onder het genot van een hapje en een drankje. Over het waar en hoe zullen we op een later tijdstip gedetailleerde info geven.

Zeer zeker zullen wij onze vaste sponsoren uitnodigen en een oproep plaatsen om onze vele sympathisanten te mobiliseren om gezamenlijk met ons dit mooie project op een gepaste wijze af te sluiten.

Maar eerst is het taak om terug fit te worden om de tocht ook daadwerkelijk zonder tegenslagen te kunnen realiseren. Carine en ikzelf zijn vast beraden om de draad weer op te pakken. Een grote hulp is de AVENTUZ app die Johan ontwikkeld heeft (zie vorige blog).

Zo wij gaan er nu in vliegen en zien dat we fit worden, uiteraard de eerste sessies rustig opbouwen, want zo’n weekje ziekenhuis maakt je niet bepaald fitter.

Graag tot de volgende blog

Het Kilimanjohnro team

POST TAGS:
    Not Tags
About The johan

Promote and Monitor Human RightsLeave a Commnet