30 Mar
  • By johan
  • 354 Views
  • 0 Comments

Het wordt tijd voor een update!

“Geduld is niet het vermogen om te wachten, maar het vermogen om een goede houding te behouden terwijl je wacht”.

Kilimanjohnro, het jaar 2020 staat getekend in ons logo, dat zou het jaar geweest zijn, waarin wij eigenlijk onze expeditie wilden voltooien.
Maar door de pandemie, werden we gedwongen de reis (meerdere malen) uittestellen. Het was niet alleen het uitstellen van de reis, ook onze activiteiten werden aan banden gelegd.
Ondanks de opgelegde coronaregels wisten we verschillende workouts via ZOOM in te plannen
Het met afstand meest geslaagde event, was de 2de Wim Hof Workshop. Nu in the barn (onder leiding van: instructeur Bart Raeves) – deze was een groot succes!!

Een mooie herinnering aan die dag, samen met Carine, dochter Bo, schoonzoon Kobe, neefje Kjell en nichtje Lynn – instructeur Bart houdt een oogje in het zeil en op de achtergrond Eric behaaglijk en genietend in z’n zetel.

Wij willen langzaam onze VZW weer opstarten, d.w.z. door ‘n sportief event op onze activiteiten agenda te plaatsen.
Het event wat wij persoonlijk het meest bij een voorbereidingstraining vonden passen, zijn de trappen in Landgraaf. Ondertussen zijn de trappen in een nieuw jasje gestoken en zijn sinds 29 maart 2022 weer toegankelijk voor publiek. Een exacte datum hebben we nog niet, we zullen eerst het event moeten registreren bij de Gemeente Landgraaf.
Het is de bedoeling, dat we s’ochtends (za. of zo.) aan de Wilhelminaberg in Landgraaf bij Snowworld verzamelen (10:00) en vervolgens gedurende 2 uur de trappen zo vaak mogelijk proberen op en af te lopen. Dat doet iedereen vanzelfsprekend op zijn eigen tempo!! Details des omtrent zullen wij binnenkort publiceren. Voor de data gedreven sporters onder ons, één beklimming telt 508 trappen en hoogtemeters af.

Wat gebeurde er nogal tijdens deze lange tijd van stilte?
Ikzelf heb met een corona pneumonie in het ziekenhuis gelegen. Door mijn voorgeschiedenis op vlak van leukemie, was dit alarmfase rood. Ik mocht dan ook 9 dagen in Genk doorbrengen, wel te verstaan, in isolement, geen pretje kan ik jullie verzekeren. Behalve het verzorgend personeel en de contacten via FaceTime waren er geen visites- of fysiek contact toegestaan.
In diezelfde tijd herstelde Carine thuis van ’n corona besmetting, ‘n zeer heftige periode. Ook Johan heeft een besmetting achter de rug. Esther is gelukkig gespaard gebleven!!
Carine en ikzelf ervaarden door de besmetting enige terugslag op conditioneel vlak. Na het ziek zijn was de motivatie volledig zoek. Maar nu dat we geen grote hinder meer ondervinden en weer onze drive te pakken hebben, kunnen we aan onze fysieke voorbereiding voorzetten.
Wellicht herkenbaar, maar gedurende de verschillende lockdown fases was er nog maar weinig sprake van structuur omtrent de voorbereiding van de reis, op alle vlakken.
Dat was niet mijn enige ziekenhuisoponthoud. Tussentijds werden twee pinnen en draad operatief uit mijn schouder verwijderd (zie foto). Hier heb ik weinig tot geen hinder van ondervonden. Dit mede door de goede en deskundige opvolging van Sara Vandeninden “Fit2Kine” in Dilsen-Stokkem. Bij Fit2kine revalideer ik sinds Juni 2021 wekelijks 2-3 keer. Ik blijf niet alleen mijn schouder sterker maken en mobiliteit onderhouden. Maar het is ook uitermate belangrijk om te sporten om zo de progressie van de motorisch en niet motorische symptomen van Parkinson te vertragen. Vooral de: flexibiliteit, stabiliteit coördinatie, kleine motoriek en cognitieve oefeningen horen bij mijn trainingsprogramma. Mijn persoonlijk target is, om dit iedere dag te doen.

Vanaf nu zal ons tweede thuis weer de “the functional barn” zijn om terug in shape te komen. Zoals reeds eerder geschreven is het doel, om tussen de twee rode lijnen te trainen. Ik moet desbetreffend eerlijk zijn, ik kan met fases moeilijk doseren en beweeg me vaak in de “overtrainings- fase”! – het is nog steeds een werkpunt – te veel is te veel.

Een grote hulp is sinds kort de training-app van Aventuz Academy. Via de app kan Johan oefeningen aan ons doorgeven, zodat wij thuis ieder ’n eigen schema kunnen volgen en altijd een naslag werk hebben betreffende correcte uitvoering (via video’s). Tevens kunnen we langs deze weg direct met Johan communiceren. De app is downloadbaar in de Apple app store (Aventuz Academy – Coach) en toegankelijk voor iedereen.

Het is echter niet alleen de sportieve voorbereiding, we zullen nu ook concreet naar vluchten moeten kijken en bepalen wat de geschikte datum is om naar Tanzania te reizen. De maanden juli, augustus en september zijn erg druk op de Lemosho route. Het zal naar alle waarschijnlijkheid laatste week september en de 1ste week van oktober worden. Ook met de touroperator ter plaatste zullen we opnieuw contact moeten zoeken om de planning van de tocht en safari te bepalen.
Gegevens Lemosho route, we kunnen maar beter fit aan deze tocht beginnen!!

Eveneens zullen we nu de essentiële benodigdheden moeten aanschaffen. We moeten voorbereid zijn op grote temperatuur verschillen. Aan de voet van de berg is de temperatuur het hele jaar door rond de 21 tot 27 graden en hoe hoger we op de berg komen, des te kouder wordt het. Op de top, bij Uhuru Peak, kan de temperatuur ‘s nachts variëren van -7 tot -29 graden.

Gedurende de afgelopen 2jaar hebben we regelmatig via onze contactpersoon in Moshi polshoogte kunnen nemen omtrent de corona ontwikkelingen ter plaatse. Evarest Adventures https://evarest-adventures.com/ bevestigde onlangs, dat alle medewerkers (porters & guides) die ons gedurende de tocht begeleiden, allemaal gevaccineerd zijn en dat de activiteiten weer stilaan opgang beginnen te komen.

Ook de website van de Federale overheidsdienst – buitenlandse zaken bevestigt, dat vanaf 17/03 voor toeristen geen negatief testresultaat meer noodzakelijk is – wel nog steeds vereist een vaccincertificaat (QR-code).
Belangrijk: De gezondheidsmaatregelen die aan luchtvaartmaatschappijen worden opgelegd verschillen en veranderen daarenboven regelmatig. Informeer daarom steeds vóór vertrek bij uw luchtvaartmaatschappij naar de voorwaarden bij aankomst in Tanzania én bij terugkeer naar België. Sommige transitlanden leggen bijvoorbeeld sneltesten op voor vertrek uit Tanzania, waardoor u zes uur op voorhand op de luchthaven moet zijn.
In de luchthavens dient men een mondmasker te dragen, gebruik te maken van handdesinfectie en afstand te houden. Alle reizigers moeten zich bij aankomst onderwerpen aan een verplichte medische screening.
De twee jaar corona hebben onze oorspronkelijke plannen flink door elkaar gehusseld. We kijken nu met veel motivatie vooruit richting september/ oktober-/ de komende weken zullen we concretiseren en alles definitief vastleggen…………maar voor die tijd, hebben we elkaar vast nog eens gezien-/ gehoord of zien ons tijdens ‘t event in Landgraaf (datum volgt).
Het gaat jullie allen goed.
Groet,
John

POST TAGS:
    Not Tags
About The johan

Promote and Monitor Human RightsLeave a Commnet