30 Mar
  • By johan
  • 1681 Views
  • 0 Comments

Mini-Blog: Corona

Hoe beleeft Kilimanjohnro “covid19”?

Uit respect voor alle overleden mensen, zou ik graag mijn-/ ons medeleven willen betuigen voor deze mensen. Gecondoleerd namens het voltallige Klimanjohnro team.
Ook wensen wij alle getroffen mensen die nu in quarantaine of in het ziekenhuis verblijven veel sterkte en een voorspoedig herstel.

De vele zelfstandige ondernemers, waaronder ook veel vrienden die hun business nu zware financiële klappen oplopen, wensen wij sterkte. Wij kunnen in deze zware tijden enkel maar hopen, dat de regering de daad bij het woord zal voegen & de juiste ondersteuningen zal bieden.
Ook Johan als performance coach heeft zijn werkzaamheden noodgedwongen moeten stopzetten.
Om zijn cliënteel en volgers toch van dienst te zijn publiceert Johan dagelijks een training op zijn social media kanalen. Zeker een must om te volgen als je fit wenst te blijven.

Het eerste nieuws omtrent Corona staat nog vers op mijn netvlies gebrand. Het nieuws uit de Chinese stad Wuhan. Mijn reactie toen, China is ver weg en het virus zal ons wel niet of nooit overkomen. Helaas blijkt dit inmiddels een enorme misvatting.

Ondertussen 3-4 weken verder. Iets wat toen zo ver weg leek, is nu heel kortbij. Nu maak ik me behoorlijk zorgen om mijn vrouw Carine, want zij werkt in het ziekenhuis St.Jan in Genk. Ook heb ik schrik voor mijn familie in Vaals, Carine haar kinderen en onze kleinkinderen, mijn schoonouders, schoonfamilie en onze vrienden. 

Ik ben eerlijk, voor de periode dat de “lock down”van kracht was, nam ikzelf nog steeds een ontspannen houding aan omtrent het virus. 

Deze laconieke houding is veranderd in angst en absolute voorzichtigheid. Dat wil zeggen, geen visites meer, geen boodschappen, niets meer! We hebben zoiets nog nooit meegemaakt en hopen dit ook nooit meer te moeten meemaken.

Helaas is de werkelijkheid momenteel een andere. We zitten middenin een nieuwe dagafloop, overbodig deze te beschrijven en iedereen kent ondertussen de regels. Helaas zijn er uitzonderingen die zich niet aan de regels houden waardoor derden gevaar lopen op besmetting. Hier heb ik echt geen woorden voor!

Ik vind het momenteel moeilijk om over onze tocht, expeditie, project Kilimanjohnro te schrijven, het voelt gewoon dubbel en egocentrisch. Ik wil niet zelfzuchtig overkomen, maar hoop dat onze tocht zoals gepland kan doorgaan in september 2020. Ook probeer ik mijn innerlijke teleurstelling (die soms om de hoek komt kijken) niet te laten zegevieren. 

Gedurende de laatste 2weken heb ik zowel met onze touroperator ter plaatsen in Moshi, Tanzania, als ook met Sven Vandenbroek die momenteel voetbaltrainer is in Tanzania (Simba SC, Dar es Salaam) gecommuniceerd. Beiden bevestigden dat enkele Corona besmettingen bekend zijn en dat de overheid (ook op de luchthavens) begint veiligheidsmaatregelen te implementeren.

Wat dit voor onze tocht in september betekent is “koffiedik kijken”.

Afsluitend wil ik niet nalaten dat ondanks deze moeilijk periode mensen ons blijven steunen. Hiervoor maken wij een diepe buiging en zeggen we dankjewel.

Tot gauw in andere tijden, blijf gezond en respecteer de regels!!

POST TAGS:
    Not Tags
About The johan

Promote and Monitor Human RightsLeave a Commnet