20 Mar
  • By johan
  • 1574 Views
  • 0 Comments

2020, kalender week 7 t/m 10:

Waarom moeten we fysiek topfit zijn om de beklimming van de Kilimanjaro te doen slagen?

Wij hebben gekozen voor de Lemosho route. Deze route is qua dagen en afstand de langste, maar biedt het beste vooruitzicht om te acclimatiseren en om hoogteziekte te vermeiden “Climb high sleep low”. Deze route is eveneens het minst druk ten opzichte van alle andere routes. Tevens biedt deze route, gelegenheid tot spotten van wilde dieren (aapjes) en is qua natuur de mooiste (volgens de boekjes)! Ook is de slagingskans om de Uhuru peak te bereiken langs deze route aanzienlijk groter als bij de andere routes (Machame, Marangu, Rongai, Umbwe).

Enkele detailgegevens van de tocht-/ beklimming:

Etappe 1Moshi – Londorossi Gate – Mti Mkubwa CampHoogten: Moshi: 915 m boven zeeniveau, Londorossi Gate: 2.250 m boven zeeniveau, Lemosho Glades: 2.000 m boven zeeniveau, Mti Mkubwa Camp: 2.750 m boven zeeniveau. Hoogtemeters van Moshi naar camp: 1.835 m⭡. Afstand: 10 km. Duur van de wandeling: 3-4 uur

Etappe 2Mti Mkubwa Camp – Shira 1 Camp. Hoogten: Mti Mkubwa Camp: 2.750 m boven zeeniveau, Shira 1 Camp: 3.500 m boven zeeniveau. Hoogtemeters van camp naar camp: 750 m. Afstand: 8 km. Duur van de wandeling: 5-6 uur

Etappe 3: Shira 1 Camp – Shira 2 Camp. Hoogten: Shira 1 Camp: 3.500 m boven zeeniveau, Shira 2 Camp: 3.840 m boven zeeniveau. Hoogtemeters van camp naar camp: 340 mAfstand: 12 km. Duur van de wandeling: 6-7 uur

Etappe 4: Shira Camp 2 – Lava Tower – Barranco CampHoogten: Shira 2 Camp: 3.840 m boven zeeniveau, Lava Tower: 4.630 m boven zeeniveau, Barranco Camp: 3.950 m boven zeeniveau. Hoogtemeters van camp naar camp: 110 m. Afstand: 6 km. Duur van de wandeling: 5 uur

Etappe 5: Barranco Camp – Karanga CampHoogten: Barranco Camp: 3.950 m boven zeeniveau, Karanga Camp: 4.200 m boven zeeniveau. Hoogtemeters van camp naar camp: 250 mAfstand: 4 km. Duur van de wandeling: 3½ uur

Etappe 6: Karanga Camp – Barafu Camp. Hoogten: Karanga Camp: 4.200 m boven zeeniveau, Barafu Camp: 4.550 m boven zeeniveau. Hoogtemeters van camp naar camp: 350 mAfstand: 4 km. Duur van de wandeling: 3½ uur

Etappe 7: Barafu Camp – Uhuru Peak – Mweka CampHoogten: Barafu Camp: 4.550 m boven zeeniveau, Uhuru Peak: 5.895 m boven zeeniveau, Mweka Camp: 3.100 m boven zeeniveau. Hoogtemeters van camp naar camp: 1.450 m. Afstand: 5 km omhoog/12 km omlaag. Duur van de wandeling: 6-7 uur omhoog, 7 timer omlaag

Etappe 8: Mweka Camp – Moshi. Hoogten: Mweka Camp: 3.100 m boven zeeniveau, Mweka Gate: 1.850 m boven zeeniveau, Moshi: 915 m boven zeeniveau. Hoogtemeters van camp naar camp: 2.185 mAfstand: 10 km. Duur van de wandeling: 3 uur.

Na het ontbijt hopen we hier het certificaat in ontvangst te nemen dat de beklimming volbracht hebben.

Maar zover zijn we nog niet!

Het volgende gedeelte uit deze periode van de blog zou ik graag als volgt willen omschrijven: “BLOED ZWEET EN TRANEN”. Waarom zul je je afvragen…?

Johan als CEO van onze VZW was vanaf start de drijfveer en coördinator betreffende alle werkzaamheden aan de website. Hij heeft naast zijn drukke weekdagen in zijn dagelijkse job (Personal Training) plus weekenden als lesgever van “Impact X” (zijn eigen opleiding aan Personal Trainers), s ’avonds samen met Esther liggen ploeteren aan de website. Eveneens moest hij ons (vooral ik) temperen om niet reeds dingen op te starten. Zonder een goed werkende website zou het natuurlijk geen goed idee zijn onze events reeds te lanceren. Zeer begrijpelijk maar ook lastig te accepteren als je overloopt van motivatie maar dat geldt zeker voor ons allemaal. We wilden niets liever dan onze site die online was.

Ook een heel groot woord van dank richting Jennifer van JEM Productions!! Die onze grandioze site heeft ontworpen en verwezenlijkt.

Knap en trots dat nu alles werkt en we als VZW rondom functioneel zijn.

Het was het startschot voor het officieel promoten en delen van onze events, acties en ontvangen van donaties. Samen met het online gaan, werd ook ons promo filmpje ,wat in de Performance ruimte van MoveToCure opgenomen werd ,geïntroduceerd. De video zorgde voor een vloedgolf aan positieve reacties, die erg deugd deden.

Op advies en aanraden van Johan stond er 19 februari in Hasselt bij Adlon een “Maximale inspanningstest” op ons programma. Na enige minuten ronddolen op de campus vonden we uiteindelijk, gebouw “A” . Helaas iets te laat om Johan nog succes te wensen. Johan en Esther hadden de medische vragenlijst al ingevuld en Johan was al binnen voor algemeen medisch onderzoek en beoordeling bloedwaarden, door Dr. Stijn Indeherberge. Heel eerlijk moet ik bekennen, dat ik een beetje nerveus was voor de test. Ik was niet alleen, Carine was ook maar stilletjes gedurende de rit naar Hasselt. Carine en ikzelf vulden nu ook het formulier in. Ik probeerde een beetje het ijs te breken door wat flauwe grapjes betreffende mijn medicatie en ziekte historie te bespreken want ik had namelijk papier te kort.

Ondertussen kwam Johan buiten, hij werd direct doorverwezen naar Prof. Dr. Bert Op ’t Eijnde. Wij mochten Bert zeggen en konden lekker ons eigen dialect praten, zalig. Ik heb nog nooit een Prof. ontmoet op een faculteit die zo relaxed was als Bert.

Omdat Johan als eerste de test moest afleggen, was niemand van ons in de buurt. We werden om beurten voor het medisch onderzoek binnengeroepen, daardoor heeft niemand Johan zien vlammen gedurende zijn test. Ook het aanmoedigen om tot het uiterste te gaan ontbrak bij zijn run. Maar heel eerlijk, gezien de resultaten had Johan die steun niet echt nodig.

We doorliepen allemaal dezelfde cyclus en deden het allemaal erg goed, iedereen ging tot het uiterste (dat wat ook gevraagd werd om zo’n reëel mogelijk beeld van bepaalde parameters te verschaffen). 

Na afloop van de inspanningstest, kregen we een geheel geprivatiseerd college van Prof. Bert. Hij legde alles spelenderwijze uit, zonder moeilijke medisch termen te gebruiken. Daardoor wisten we welke invloed de resultaten op onze verdere voorbereiding zou hebben.

Ook kon Johan met de gegevens aan de slag om de loopschema’s binnen de 3 trainingzones uit te werken.

Een zeer interessante ervaring! Daarbij ook een groot woord van dank aan Bert en Stijn voor de professionele begeleiding. 

Niet alleen op sportief vlak waren we weer bezige bijtjes, ook omtrent publiciteit hebben we een tandje bijgezet. Het begon met een artikel in de regio rubriek “nieuwsjagers” van HBVL (digital versie). Ook in het Vaalser Weekblad (het dorp waar ik opgroeide) werd een mooi artikel door de plaatselijke uitgeverij gepubliceerd. Uit onverwachte hoek kwam een telefoontje binnen van een journalist van HBVL om een artikel te schrijven. PPppffffff dat was even doorademen want zo’n dingen komen niet dagelijks op mijn pad.

Het interview met S. van het HBVL was zeer genoeglijk, ik kon 1,5u ononderbroken mijn verhaal doen, Carine was mijn aandachtig luisterend orgaan en kon waar nodig participeren. Mijn oorspronkelijk opzet was, om samen met Johan, Esther en Carine het interview te doen, dat is spijtig genoeg niet gelukt.

Nadat het artikel gepubliceerd werd in HBVL van donderdag 05/03/2020 werden we overspoelt met succes wensen, aanmoedigende commentaren, allemaal stuk voor stuk zeer opbouwend. Dit was niet alleen voor mij persoonlijk, hetgeen het hele team deugd deed. Een echte appreciatie voor hetgeen wat we doen.

Ook onze werkgevers boden hun mediakanalen aan om ons verhaal en project naam te geven om langs deze weg zoveel mogelijk mensen te bereiken. Carine kon op de facebook pagina van het ZOL, ZOl – colegiaal ons verhaal uitgeven. Ook ikzelf kreeg bij Mercedes-Benz de autorisatie van de bedrijfsraad om op de intranetpagina van Mercedes-Benz ons verhaal en expeditie uitvoerig te schrijven.

Langs die weg wordt ons netwerk steeds groter.

POST TAGS:
    Not Tags
About The johan

Promote and Monitor Human RightsLeave a Commnet