04 Nov
  • By johan
  • 184 Views
  • 0 Comments

Kalender: week 45-47

Kalender week 45

Een afwisselende week vol emotionele gebeurtenissen!

Ma 04/11 ging ik voor mijn loopsessie alleen op pad. Met heel veel enthousiasme, vertrok ik richting Oud-Rekem. Ik moet echter wel bekennen dat ik me alleen/ eenzaam voelde, want ik liep de voorafgaande sessies altijd samen met Carine. Bijna voor de huisdeur op de retourroute sloeg ook bij mij het noodlot toe: een oude vervelende kuitspierblessure stak de kop op. Mijn kuitspier verhardde, net alsof ik een kramp kreeg. Gelukkig was ik bijna thuis.

Dat was een domper op onze inmiddels gedisciplineerde routine van de week. Carine moest rust houden. Ik heb wel nog met onze hond Oscar de nodige kilometers gewandeld en om de dag een HIT-Training gedaan (duur: ca. 35’) ter compensatie.

Vol spanning naderden we vrijdag 08/11. Onze dochter Bo, was namelijk uitgerekend en kon ieder moment bevallen, erg spannend. Mijn vrouwtje was uiteraard mega nerveus. Bij mij als pluspapa was dat niet veel anders. Wij hadden door de aanwezigheid van ons kleinkind Seb de nodige en welkome afleiding. We wisten dat Bo om 9u in het ziekenhuis in Hasselt op de afdeling materniteit werd opgenomen om te bevallen. Om 14u kregen we het langverwachte telefoontje dat Bo bevallen was. Onze schoonzoon Kobe hield ons nog in spanning door niet direct het geslacht te verklappen. Vergezeld door ons kleinkind Seb gingen we vol spanning naar Bo’s kamer? Een heel intens gevoel. We waren blij toen we zagen dat Bo het goed stelde. In haar armen lag onze tweede kleinzoon, Lou. Hoera! Een tweede jongen, een broertje voor Seb. Ook papa Kobe was dolgelukkig. Na felicitaties snelden de andere oma’s en opa’s, meter Jana en peter Steven toe, om Lou te verwelkomen.

Zondag 10/11: stond uiteraard in het teken van Lou. Tegen de middag gingen we weer richting Hasselt. Nu het nieuws en de familie-tamtam opgang was gekomen, werd het al iets drukker in de kamer van onze Bo. Oma’s, opa’s, nichten, neven, vrienden, meter Jana en peter Steven … wilden kennismaken met onze nieuwe trots “Lou”.

Kalender week 46

Ma. 11/11: een dag die ons droevig stemt, de verjaardag van mijn lieve papa. Mijn moeder en zusje proberen deze dag altijd speciaal te beleven, d.w.z. door een gezamenlijk etentje of simpelweg door samen in gedachten bij papa te zijn. Intense momenten die wij proberen te koesteren sinds het trieste overlijden van papa.

Woe. 13/11: na een lange, verplichte rust door verscheidene gebeurtenissen gingen we eindelijk weer gezamenlijk op pad. Vandaag stond een zeer rustige loop op het programma (duur: 1uur). Helaas moest ikzelf na ca. 25’ minuten stoppen, door het terugkeren van een verharding in mijn kuit. Nogal teleurgesteld dat de blessure nog niet volledig hersteld was, moest ik Carine alleen laten doorlopen. Ik heb al wandelend de terugtocht naar huis ingezet. Carine volbracht het uur met gemak.

De resterende dagen in kalenderweek 46 rondde Carine alleen haar loopprogramma af. Ik beperkte me in die week tot stabiliteitsoefeningen en enkele HIT-trainingen.

Om mijn kuitblessure te behandelen, vroeg ik een consult bij mijn vaste osteopaat. Helaas kon ik er pas op ma. 18/11 voor een behandeling terecht.

Zo. 17/11: Johan en Esther wandelden samen met de ouders, broer en vriendin van haar broer eerder die dag in het prachtige natuurpark “Connecterra-Maasmechelen”. Na afloop zijn Johan en Esther gezellig voor een koffietje langs gekomen en ze hadden een heerlijk frambozentaartje bij voor ons. Tijdens dat korte bezoek kwamen we tot de conclusie dat we dringend aan de slag moesten om knopen door te hakken betreffende keuze van touroperator, route, datum, wanneer VZW benaderen, welke event gaan we organiseren i.v.m. sponsoring … Voor za. 14/12 staat een tweede workout en meeting in Boorsem gepland. Druk, druk, maar wel spannend. Eerder die dag heeft Carine (alleen) nog volgende looptraining afgerond: 1x 40’ lopen waarvan na ±15’ – 6 x 20sec sneller – herstel op gevoel 90sec – resterende tijd rustig uit lopen (tot 40’).

Kalender week 47

Woe. 20/11: Carine en ik hebben recensies (Trip Advisor) gelezen van reizigers die eerder dit jaar de tocht deden. Erg nuttig om zeker te zijn dat we niets vergeten en op en top voorbereid zijn op onze expeditie.

Do. 21/11: fascia release, stabiliteitsoefeningen en nadien ben ik met Carine voor een duurloop (zeer rustig tempo) vertrokken van 1uur. Carine moet vooral haar hartslag in de gaten houden, want tijdens voorafgaande trainingen had Carine een erg hoge hartfrequentie.

Het volledige 1ste loopschema hebben we met z’n allen succesvol afgerond. Waarbij opvalt dat Carine haar hartfrequentie nog steeds aan de hoge kant ligt tijdens de loopsessies.

POST TAGS:
    Not Tags
johan
About The johan

Promote and Monitor Human RightsLeave a Commnet