15 Oct
  • By johan
  • 635 Views
  • 0 Comments

Kalender: week 42- 44:

Kalender week 42 –Week 2: Een 4-tal krachtoefeningen begeleiden de looptrainingen.

Di. 15-10: voor het eerst sinds een eeuwigheid heb ik 45’ gelopen. Dit deed enorm veel deugd en gaf me een gevoel van voldoening. 

Carine heeft woe. 16/10 dezelfde duurloop in de stromende regen gelopen en was ondanks de hevige regenbuien, net zo voldaan.

De resterende trainingseenheden hebben we helaas afzonderlijk voltooid. Carine had deze week nachtpost en moet zichzelf de nodige rust geven. Desalniettemin heeft Carine alle loop -en stabiliteitsoefeningen gedaan.

Kalender week 43 – Week 3: 

Ma. 21/10: Stabiliteitsoefeningen

Di. 22/10: samen met Carine, duurloop 45’. Na onze run langs het kanaal naar Oud-Rekem werden we ondanks reflectorvestjes bijna van de weg gereden. Dus maar runlights aanschaffen om ons nog duidelijker te beschermen en zichtbaarder te maken.

Woe. 23/10: staan de stabiliteitsoefening op onze To-do lijst

Voor zaterdagnamiddag, 02/11 hebben we een gezamenlijk workout met Johan en Esther gepland in “The functional barn” in Boorsem. Nadien zullen we gezellig samen koken en ons stappenplan verder uitdiepen, betreffende de te nemen stappen van onze expeditie. 

Za. 26/10 en zo. 27/10: door mijn bloeddrukval hebben we de looptrainingen en stabiliteitsoefeningen naar zaterdag en zondag verplaatst. Ik ondervond gelukkig geen hinder meer, de loopintervallen gingen vlotjes.

Esther en Johan hadden zondag Antwerpen verruild voor een verplaatsing naar het mooie Durbuy in de Ardennen. Via een videobericht van Johan, konden we getuigen van een wandeling door de stromende regen, ook dit is een deel van de voorbereiding. Acclimatiseren aan de weersomstandigheden: regen, kou, wind …

Kalender week 44 – Week 4: 

Di. 29/10: voor het eerst hebben we een duurloop van 50’ voltooid, we konden beiden goed volhouden (we waren ook beter voorzien van verlichting in het donker).

Do. 31/10: fascia release, stabiliteitsoefeningen en nadien: 15’ rustig inlopen en vervolgens, interval: 1’30 sneller lopen-2’ rustig lopen – 1’30 sneller lopen-2’ rustig lopen en 15’ rustig uitlopen.

Za. 02/11: stond onze gezamenlijke workout in “The functional barn” op het programma. Johan had zoals gewoonlijk al het HIT-circuit uitgezet. Op een goede beat startten we met de fascia release, nadien volgde een vakkundige uitleg van het circuit, waarna ieder individueel het parcours afwerkte. Zoals normaliter had Johan als afsluiter nog een extraatje in petto. Hij noemde het zelf een dessert: twee pittige oefeningen: aan de TRX en op de Bosubal. Het was zalig om samen te trainen, omdat we alle vier enthousiast en met volle toewijding trainden, dat deed deugd. Maar nu was ‘t tijd om een douche te nemen en opgefrist aan tafel te schuiven. Zoals verwacht werd het een erg gezellige avond, het enige minpunt was spijtig genoeg dat Carine migraine kreeg en helaas gedurende de avond forfait moest geven en in bed kruipen. 

Zo. 03/11: hebben we beslist dat we een vzw koppelen aan onze expeditie. Onze keuze: VPL, Vlaamse Parkinson Liga. De eerste gesprekken zal Johan voor z’n rekening nemen. Als die stap genomen is, zullen ook verdere modificaties aan onze webpagina volgen. Waarna we online kunnen gaan en kunnen starten met het lanceren van onze expeditie. Uiteraard zullen we samen bepalen wat ons plan van aanpak desbetreffend zal zijn. Onze familie en vrienden op de hoogte brengen – werkgever Mercedes Benz & de Move to Cure social-mediapagina gebruiken – stagemiddagen in The functional barn organiseren …

POST TAGS:
    Not Tags
johan
About The johan

Promote and Monitor Human RightsLeave a Commnet